perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mokkapalakakku

Eikö parhaat ideat satu aina vahingossa?

Sattuipa nimittäin kerran että leivoin mokkapaloja ja leivinpaperi oli päässyt loppumaan. Mitenpä ongelmasta selvittäisiin kun mokkapalat on kaikkien herkkua meillä. Eipäs siinä muuta kuin mokkapalataikina tavalliseen kakkuvuokaan ja uuniin. Himppasen kauemminhan siinä paistamisessa menee, mutta on vaivan arvoista. Kakkuna mokkapalat on huomattavasti mehevämpää kuin pellillä paistaessa.

Meillä mokkapalakakkuun tulee seuraavat ainekset

4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl kevytkermaa

Kuorrute kakun päälle:

Puoli pakettia tomusokeria
2 -  3 rkl vahvaa kahvia
2 - 3 rkl sulatettua voita
1 rkl kaakaojauhetta

1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita, kermaa ja sulatettua voita.
3. Paista 175 asteessa 45 - 55 minuuttia
4. Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrute ja valuta se kakun päälle. Kakun voi koristella nomparelleilla, suklaarouheella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti