sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Hyväntekeväisyyttä Jouluna 2015

Jouluna 2001 elin aikamoisessa taloudellisessa ahdingossa. Olin ollut työttömänä pitkään eikä tulevaisuus näyttänyt juurikaan ruusuisemmalta. Itkeskelin asiaa äidilleni ja kerroin miten työttömyyskorvaukset tulisivat vasta joulun jälkeen ja lompakko on tyhjä laskujen jälkeen.Myöskin mätkyjen maksaminen aiheutti ylimääräistä tuskaa, vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään iso summa. Huoli joulun järjestämisestä ja kaikesta muusta tuntui niin ahdistavalta. Eipä äitikään minua pystynyt auttamaan, itselläänkin oli tuolloin työttömyyttä ja pari nuorimmaista asui edelleen kotona. 

Istuin eräänä päivänä kirjastossa lukemassa, eipä työttömällä ollut muuta kuin aikaa. Lehdessä oli ilmoitus että kotipaikkani seurakunta jakaisi jouluavustuksia vähävaraisille. Pitkään mietin uskaltaisinko hakea tuollaista apua itselleni. Loppujen lopuksi seisoin avustujonossa sinä päivänä kun avustuksia jaettiin. Oman vuoron tullessa tunsin ihan hirmuista helpotusta, sain kassillisen elintarvikkeita jauhoista alkaen sekä vielä ostolapun läheiseen kauppaan. Itkuhan se tuli kun yksi taakka oli poissa harteilta. Sillä ostolapulla saatiin hankittua ruokaa myös joulun yli ja pärjäsin hyvin seuraaviin korvauksiin saakka. 

Tuo oli ensimmäinen ja viimenen kerta kun olen joutunut avustusta hakemaan, mutta se helpotuksen tunne on vieläkin voimakkaana muistissani, joku auttaa kun on vaikeaa. Tästä on lähtenyt minun auttamiseni joulun aikaan. 

Facebookissa on Jouluapua-ryhmä joka auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Itse olen auttanut useampaa perhettä tuon ryhmän kautta ja nytkin on lähdössä paketteja maailmalle. Kun itse muistaa miten ahdistavaa oli kun ei tiennyt miten joulun järjestäisi, niin ymmärrän noiden ihmisten avuntarpeet oikein hyvin. Itse olen enimmäkseen neulonut sukkia paketteihin, hankkinut leluja pitkin vuotta ja muutamalle perheelle olen luvannut tehdä jouluksi laatikot sekä rosollia. Laitetaanko mekin hyvä kiertämään vielä enemmän?

Joulupaketti lähdössä uuteen kotiin

2 kommenttia:

  1. Apua on ihana saada ja vielä hienompaa sitä on antaa silloin kuin itsellä on siihen mahdollisuus. Hienoa.

    VastaaPoista
  2. Mielelläni autan muita kun siihen on mahdollisuus, ei vie minulta paljoa aikaa. Kun itse on joutunut apua hakemaan, ja sitä saanut, on mielestäni helppo laittaa hyvä kiertämään.

    VastaaPoista